Apartmaji KRNES, Črna na Koroškem

Prodaja 2.519,00 € / m2

 

 

Opis nepremičnine

V neposredni bližini središča Črne na Koroškem, v slikoviti vasici na koncu Mežiške doline, kjer vas pot popelje do visoko ležečih gorskih dolin Tople, Bistre, Koprivne, Javorja, posredujemo pri prodaji 12 opremljenih apartmajev v objektu Apartmaji Krnes. Črna na Koroškem je raj za kolesarjenje, plezanje, pohodništvo. Vasica, kjer boste uživali v miru in neokrnjeni naravi.

Apartmaji Krnes se nahajajo na enostavno dostopni in mirni lokaciji, v bližini vse potrebne infrastrukture.

OBČINA ČRNA NA KOROŠKEM

Občina Črna na Koroškem je turistično naravnana, velik poudarek je v doživetjih in aktivnosti v naravi. Tukaj so l. 2021 uresničili idejo o najdaljšem zipline v Sloveniji – Olimpline. Lani so Olimpline povezali s hribovsko ferato – via ferrata – Ferata na Olimpline, ki poteka prav iz centra Črne na Koroškem.

Črna na Koroškem ima lokalno družinsko smučišče, ki je dostopno peš iz centra. V nastajanju je tudi zimsko sankališče. Pozimi so na okoliških travnikih urejene proge za tek na smučeh, po gozdovih in cestah pa je poleti razvejena mreža gorskih kolesarskih poti. Urejen je doživljajsko-plezalni park, ki je zgrajen v neposredni bližini smučišča. Kombinacija adrenalina, premagovanja ovir, spustov in plezalnih sten. Črna je znana po ultimativem tekaškem dogodku po koroških vrhovin - K24 Utra trail, ki  v  neokrnjeno naravo pritegne tekače iz vseh koncev sveta. Plezališči Burjakove peči in Matvoz so v neposredni bližini, stene so primerne za profesionalce ter začetnike.

Bogata je zgodovina rudarjenja, kar si lahko ogledate v Rudarskem muzeju. Vasica se ponaša s kar sedmimi športniki, udeleženci olimpijskih iger in olimpijsko zmagovalko Tino Maze. Dosežki športnikov so predstavljeni v stalni razstavi - Olimpijci iz Črne na Koroškem.

OKOLICA

Okolica Črne na Koroškem je bogata z naravno krajino in kulturno dediščino. Nedaleč, pod Peco, je Krajinski park Topla. Območje, kjer se nahaja ena izmed najslikovitejših gorskih dolindolina Topla. Zaradi naravnih lepot, kulturne krajine in ohranjene etnološke dediščine je dolina skupaj z ovršjem Pece in obdajajočimi pobočji že od leta 1966 zavarovana kot naravna znamenitost in krajinski park.

OBJEKT

Aparmaji Krnes se nahajajo v sklopu Hotela Krnes. Poimenovanje Krnes pa je povzetu po istoimenskem vrhu Krnes, v osrčju Smrekovškega pogorja. Iz Krnesa je lep razgled na okoliške hribe. Vidi se Peca, Uršlja gora in del najvišjih vrhov Savinjskih Alp. 

Objekt je trenutno v fazi rekonstrukcije. Pridobljeno je gradbeno in uporabno dovoljenje.

Objekt je v celoti podkleten.  V kletni etaži bodo urejene shrambe ter skupni prostori. V pritličju in treh nadstropjih, ki jih povezuje stopnišče in dvigalo, bodo funkcionalno in moderno, z odprto arhitekturo, oblikovani apartmaji, v skupni kvadraturi 664,80 m2.

Energetska učinkovitost stavbe bo dosežena s kakovostnim toplotnim ovojem stavbe, okna bodo PVC, s troslojno zasteklitvijo, nameščene bodo zunanje žaluzije ter komarniki.

Vstopi v objekt in njegova uporaba je projektirana na takšen način, da je brez komunikacijskih ovir. Omogočen bo dostop invalidnim osebam, in sicer tudi z izvedbo pogreznjenih robnikov. Zagotovljeno je tudi dvigalo.

Urejenih bo 12 opremljenih apartmajev, neto površine od 39,46 m2 do 53,53 m2, vsakemu bo pripadalo v kletni etaži shramba v izmeri cca 10 m2. Ob objektu bo zagotovljeno eno parkirno mesto na apartma. V skupni rabi bo zagotovljeno funkcionalno zemljišče (zelenica) ter tudi v nadaljevanju javno parkirišče.

APARTMAJI

V 4 etažah (P+N1+N2+N3) so na voljo tri različne variante apartmajev:

  1. Apartma var. 1, neto površine 53,53 m2 + shramba cca 10 m2
  2. Apartma var. 2, neto površine 43,42 m2 +  shramba cca 10 m2
  3. Apartma var. 3, neto površine 39,42 m2 + shramba cca 10 m2

Apartmaji bodo popolnoma opremljeni s pohištvom po meri (omare v dnevni sobi, kuhinjski elementi, raztegljiva sedežna garnitura, omare v kopalnici, omare in postelja z jogijem v otroški sobi, omare ter postelja z jogijem v spalnici, miza s stoli v  jedilnici, sanitarna oprema v kopalnici in električnimi aparati v kuhinj).

PRIPOROČAMO NAKUP

V Črni na Koroškem primanjkuje nastanitvenih možnosti za kratkotrajno bivanje. Apartmaji so torej primerni za investicijo, za oddajanje v najem, tudi preko sistema AirBnb, Booking. 

INVESTITOR IN IZJAVAJELEC DEL:

Baltič d.o.o., Na produ 105, 2391 Prevalje

POMEMBNI DATUMI

Rekonstrukcija, adaptacija je že v teku - januar 2023

Predviden zaključek del in primopredaja: avgust 2023

NAKUP APARTMAJA

Za potrditev namere za nakup apartmaja podpišete dogovor in potrebno bo plačati aro, ki je v višini 10% vrednosti stanovanja.

90% prodajne cene apartmaja plača kupec 15 dni pred izročitvijo stanovanja.

CENE APARTMAJEV

Cene apartmajev so 2.518,50 EUR/m2. V vseh cenah je že upoštevan 9,5% DDV skupaj z opremo.

Za vas smo dosegljiivi na 031 649 378 ali na 041 761 957   alil na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

VIRI:

https://www.crna.si

https://www.visit-crna.si

https://www.koroska.si/krajinski-park-topla, https://vecer.com/koroska/turisticni-razcvet-crne-na-koroskem-hotel-je-prodan-nacrti-pa-smeli-10321662

https://natrati.com/sl/

https://www.plezanje.net/plezalisce/burjakove-peci

https://k24trail.si/sl/domov/

  • Cena: 2.519,00 € / m2
  • Vrsta: Novogradnje
  • Status: Prodaja
  • Ref. št.: 2325