Vikendi / počitniški objekti

Vikend, Goriški vrh, Dravograd

Prodaja 87,000.00 € 78.000,00 €

 

 

Opis nepremičnine

Nad Dravogradom, cca 10 minut vožnje iz kraja, prodoma leseno hiško/vikend, ki se razprostira na 48 m2 bivalne površine.

En del hiše je iz masivnih smrekovih brun, drugi del  je leseni skelet, tretji del je pa pokrita terasa z manjšim balkonom.

Hiška stoji na parceli v skupni površini 697 m2, je v celoti gradbena in zemljiško knjižno urejena.  Na parceli je elektrika, komunalna voda in še priključek vode iz lokalnega vodovoda vikend naselja. Na parceli je tudi priključek za optični kabel.

Parcela je na lepi sončni južni legi in ima odprt pogled na Dravograd z reko Dravo, na celotno Mislinjsko in Slovenjgraško dolino do Zasavskega hribovja, na celotno Pohorje z delom Dravske doline in na Uršljo goro. Lepo je zaščitena pred  severnimi vetrovi. Pozimi je osončena  celi dan - od vzhoda do zahoda sonca. Vidijo se tudi lunini vzhodi. Velikokrat, ko je v dolini megla ali oblaki, je na parceli sončno.

Parcela je v sklopu 6 hiš/vikendov. V dveh hišah stanovalci živijo stalno.

Za brunarico so bile smreke posekane pozimi, po »starem« luninem koledarju. Bruna so popolnoma ročno obdelana in zgrajena po kanadskem sistemu.

V hiši je urejena električna napeljava z vsemi potrebnimi priključi in elektro omarico.  Vodovodne instalacije z vsemi potrebnimi priključki so vgrajene (ni pa kopalniške in kuhinjske opreme). Ob hiši je urejen vodni jašek, ki omogoča možnost uporabe lokalne in/ ali komunalne vode po izbiri.

V neposredni okolici so lepi smrekovi gozdovi (zelo čist in sveži zrak, možnost lažjih in »težjih« sprehodov, gobarjenje, borovnice so takoj v gozdu, v bližini je planinska koča Košenjak in pa vrh Košenjaka (1500 nmv.), od vikenda do vrha je dobro uro hoda.

Lokacija  hiške in način gradnje omogočajo resnični »odklop«, sama hiša pa je v fazi, ki omogoča, da se jo dokončno in  po svoje uredite.

Pridobljeno je že tudi gradbeno dovoljenje za enostaven objekt (uta in drvarnica).

ZANIMIVOST in POSEBNOST hišice:

Celotna hiša je zgrajena iz naravnih materialov. Pri gradnji niso bili uporabljeni  sintetični materiali, lepila, topila,.... Zmanjšana je možnost alergičnih reakcij. V hiši je nasploh zelo ugodna in zdrava mikroklima.

POSEBNA PONUDBA:  V  ceno vzamemo 2-sobno stanovanje.

 

Za ogled pokličite 031 649 378-Iva ali 041 761 957-Stanko.
 

Nepremičnine Koroška Simobilia smo specializiran posrednik nepremičnin:

NEPREMIČNINSKO SVETUJEMO

OMOGOČIMO VAREN PRENOS LASTNINSKE PRAVICE

NUDIMO KOMPLETNO NEPREMIČNINSKO STORITEV NA ENEM MESTU

UREDIMO DOKUMENTACIJO

  • Cena: 78.000,00 €
  • Vrsta: Vikendi / počitniški objekti
  • Status: Prodaja
  • Ref. št.: 734

O nas

SIMOBILIA nepremičnine d.o.o., Prisoje 60a, 2391 Prevalje

Nudimo

Prodajo, nakup, oddaja in najem hiš, poslovnih prostorov, stanovanj, vikendov, stavbnih in kmetijskih zemljišč.

Prodajate ali oddajate nepremičnino? Zaupajte to nalogo nam. Smo specializirani posrednik nepremičnin. Preverite ponudbo nepremičnin na naši spletni strani, ali pa nas kontaktirajte.

Povpraševanje po nepremičninah

Med ponudbo nepremičnin niste našli iskanega? Zaupajte to nalogo nam. Takoj ko najdemo nepremičnino po vaših željah, vas bomo obvestili po e-pošti ali z SMS-om.

Obveščajte me

© 2019 Simobilia | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM